JADUAL SIARAN “KISAH ABADI 11 EPISOD”

Shallom di dalam Yesus Kristus

Seperti yang sedia maklum bahawa Radio Online PENJALA™ telah membuka sebuah segeman baharu yang dipanggil sebagai Segmen Tetelestai Sabda dan telah dilancarkan pada 19hb Oktober 2021. Berikut merupakan jadual siaran 11 Episod tersebut (Setiap jam 10 pagi)

1. Pada Mulanya (19/10/2021)

Dengan penemuan-penemuan arkeologi dan berbagai penggenapan nubuatan yang memukau, Alkitab bukan hanya catatan sejarah yang tepercaya, tetapi juga Kitab yang menyingkapkan siapa Allah, yang demi mengenal-Nya Anda telah diciptakan.

2. Janji (25/10/2021)

Ketika Adam dan Hawa berdosa, hubungan yang penuh kasih dengan Allah menjadi rusak. Akan tetapi, Allah berjanji akan mengutus seorang Penebus yang akan membayar harga tertinggi untuk memulihkan hubungan yang rusak antara Allah dan manusia.

3. Pemeliharaan (01/11/2021)

Dalam hukuman air bah, Allah menyediakan satu jalan agar semua orang yang percaya bisa selamat. Bertahun-tahun kemudian, dalam suatu ujian ilahi dengan Abraham, dilukiskanlah gambaran yang mencolok tentang (kurban) pengganti masa depan, yang akan memberikan nyawa-Nya bagi dunia.

4. Pembebasan (08/11/2021)

Ketika Allah membebaskan umat-Nya dari perbudakan, Dia mendemonstrasikan bahawa Dialah satu-satunya Allah. Sepanjang terjadinya tulah kesepuluh, satu-satunya jalan untuk terlepas dari kematian menunjuk kepada pembebasan pada masa depan bagi dunia yang terbelenggu oleh dosa dan maut.

5. Hukum Taurat (15/11/ 2021)

Ketika Allah memberikan hukum-hukum-Nya yang kudus di Gunung Sinai, standar moral yang dinyatakan oleh hukum-hukum tersebut bekerja seperti cermin yang menunjukkan dosa dalam hati setiap manusia dan mendorong mereka untuk menyadari bahawa satu-satunya harapan mereka terletak pada Penebus yang akan datang.

6. Pendamaian (22/11/2021)

Hari Pendamaian, pengorbanan, dan bangsa pemberontak yang binasa akibat gigitan ular berbisa, seluruhnya dimaksudkan untuk mengungkapkan bagaimana Sang Penebus yang akan datang akan menjadi Dia yang Tak Bercela yang mati agar orang lain dapat hidup.

7. Anak Domba Allah (29/11/2021)

Allah sendiri mengambil rupa manusia dan datang untuk menjadi Sang Penebus, iaitu Yesus. Sebagai seorang dewasa, Yesus dimaklumkan sebagai Anak Domba Allah yang akan menghapus dosa dunia.

8. Mesias (06/12/2021)

Dengan kuasa supernatural atas saitan, penyakit, alam, dan kematian itu sendiri, Yesus membuktikan bahawa Dia bukan hanya Sang Mesias, tetapi juga Allah sendiri. Dia menjangkau semua orang dengan kasih yang tidak seperti kasih yang lainnya.

9. Keselamatan (13/12/2021)

Dalam dialog dari hati ke hati tentang kehidupan yang kekal, Yesus menunjukkan bahawa usaha manusia tidaklah cukup. Bahaya dari tindakan menolak kehidupan yang Dia tawarkan merupakan kenyataan yang menyedarkan, yang terlihat dalam kisah tentang seseorang yang memilih kematian kekal.

10. Sudah Selesai (20/12/2021)

Yesus adalah korban yang tertinggi. Di kayu salib, Dia berseru, ‘Tetelestai!’ (‘Sudah Selesai!’) menyatakan kekalahan musuh kita, pemulihan hubungan kita yang rosak dengan Allah, dan pengharapan bagi seluruh umat manusia.

11. Kehidupan Kekal (27/12/2021)

Kubur yang kosong, saksi mata yang ketakutan, dan kunjungan tak terduga dari Yesus yang telah bangkit menuntun kepada perjalanan yang mengubah hidup melalui Alkitab yang mengungkapkan Kisah Abadi tentang Penebusan, sebuah kisah yang boleh mengubahkan Anda untuk selamanya.

Dengan keizinan dari pihak Yayasan Lembaga SABDA pada 5hb Mei 2020, Radio Online PENJALA™ menyiarkan Segmen TETELESTAI sebagai suatu perkongsian berkat dan menghargai pelayanan Yayasan Lembaga SABDA

PENJALA FM
Author: PENJALA FM

Tinggalkan Balasan